söndag 7 september 2014

Skördetid

Basilikaplantorna på balkongen börjar igen att anta buskliknande storlek. Det är dags för andra omgången pesto sen i augusti. Pesto är suveränt att frysa och plocka fram under vintern. Jag brukar frysa in i "iskubshållare" så man lätt kan tina lite i taget eller klicka ner direkt i pastan. Nu är alla fulla så denna gången får det bli i vanliga burkar. Älskar att ha frysen full av egna kryddor, bär och frukter. 

Doften i köket just nu är underbar.

4 kommentarer:

  1. Jag älskar att du är så huslig och fyser in saker i små lådor och kuber. Det är så rackarns fint och jag blir lite avis pga det låter så sjukt gott. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha det är fint så länge jag vet vad som är i alla dessa små plottriga fryslådor. Jag är mindre bra på att märka dem om vi säger så.
      I mitt fall är nog huslig farligt nära snål. Detta är billigare än att köpa (jag vill hellre lägga pengar på handväskor;-)). Kram!

      Radera
  2. Låter klokt att lägga pengar på handväskor istället ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur? Man måste ju prioritera!

      Radera