lördag 17 oktober 2015

Restauranghäng

I förra veckan var det äntligen dags för en efterlängtad middag med mina finaste E, S och C. Vi har inte setts allihopa sedan vi var i Barcelona för 6 veckor sedan så det var så himla fint att få vara tillsammans igen. Vi inledde med bubbel och snittar hos en god vän till oss som är guldsmed och smet sedan vidare till en ny och trevlig bekantskap, här, på Kocksgatan. Ett ganska litet men mysigt ställe med grymt god mat och trevlig personal. Dessutom är det väldigt prisvärt.

Köket är Le Cocina Nikkei vilket är japansk/peruansk mat. Under slutet av 1800-talet emigrerade många japaner till Peru som arbetskraft inom jordbruket och började då tillaga peruanska råvaror enligt japanska recept och traditioner.

Vi åt spicy aji tuna med grillad tonfisk, rocotoemulsion, sötpotatischips, avokado, gurka, gräslök, solovitlök och concha y manteca vilket är smörhalstrad pilgrimsmussla. Därefter tog vi peruansk Ceviche på fisk och skaldjur, koriander, aji peruano, rödlök, selleri, rostad majs, citron och sötpotatis. Det hela rundades av med några små, fyllda mördegkakor och söt, mörk rom från Venezuela.

En mycket trevlig kväll som resulterade i två bokade resor nästa år innan vi åkte hem, mätta, fnissiga och glada.

5 kommentarer:

 1. Alltså ditt gäng! Jag <3 det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med <3. Mitt, fina, fina lilla gäng. Måste ha en tillställning framöver och sammanföra er ju <3

   Radera
 2. Svar
  1. Köpenhamn och New York:-). Men det dröjer till juni och september så det är ett bra tag kvar. Nu är det väl inte långt kvar till er resa?

   Radera