fredag 30 januari 2015

Älskade fredag

Jag har tänkt mycket på Erikas inlägg om fredagstraditioner. Hos oss är fredagen helig. Vi är borta många kvällar under veckorna men helgen och framför allt fredagskvällen är vår. Bara vår.
Under de 21 år som A och jag varit tillsammans har han alltid gett mig blommor en gång i veckan, oftast på fredagar. Ibland är det stora påkostade buketter från blomsteraffären och ibland en knippe tulpaner från ICA. Det spelar ingen roll, jag älskar att inleda helgen med blommor.
Jag träffar nästan alltid min mamma för en kaffe på stan efter jobbet på fredagen och sen väntar veckans besök på Hötorgshallen. Botanisera bland grönsaker, nykokta skaldjur och knubbiga rökta korvar. Älskar att köpa hem god mat och njuta ohejdat av kvällen och helgen.
Idag köpte vi två sorters skinka, ost, räkor, skagenröra och små munsbitar av olika sorter.
Vi dricker bubbel, tänder ljus och ser fram mot att sätta oss till bords. Mitt hjärta och jag.

Ha en härlig kväll!

3 kommentarer:

 1. Så himla fint allt detta att jag blir tårögd tamejtusan! Att inleda helgen med ett besök till en saluhall är så genialiskt att jag ORKAR INTE! Det ska jag också börja göra när barnen är större, orken större, allt är större haha
  Ha en fin helg!
  Ps. Middagen vi åt igår omg! du måste testa att laga den plus dricka ett glas rosé till. SÅ bra! Olivstekt torsk på en bädd av ruccola, vattenmelon och fetaost nomnom.

  SvaraRadera
 2. Att hänga på Hötorgshallen på fredag eftermiddag är så himla mysigt! Klart ni ska göra det sen! Då kan vi ses där och ta ett glas skumpa innan vi går hem och tar helg:-). Kramar finaste, finaste du!

  SvaraRadera
 3. Så himla mysiga traditioner ni har. Ska försöka ha lite mer mysigt hemma men (tyvärr) har de äldra barnen träning så kvällen är lite upphackad. Ska fundera på hur man kan göra det som bäst. :)

  SvaraRadera