söndag 10 augusti 2014

Spare ribs

Revbensspjäll förknippar jag med Alperna. Klibbiga, goda revbensspjäll på en gemytlig traditionell restaurang. Däremot har vi aldrig lagat dem själva men idag var det dags. Det blev så grymt gott!
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Lägg aluminiumfolie i botten på en långpanna och lägg dit spjället (tunna spjäll alltså)
  • Rör ihop marinad (tog olja, flytande honung, kinesisk soja, en hackad vitlöksklyfta och sweet chili)
  • Pensla marinaden på spjället (spara lite marinad) och sätt in i ugnen.
  • Efter ca 45-50 minuter pensla på det sista av marinaden, sätt på grillfunktionen och höj värmen till 250 grader.
  • Efter 10 minuter är de klara.
Hade cole slaw till (hackad spetskål, rivna morötter, turkisk yoghurt, lite Hellmans majonäs och örtsalt) och det passade perfekt.
Så. Gott.

2 kommentarer:

  1. Jag ÄLSKAR ribs! Du måste prova de färdiga som man bara värmer från Texas Longhorn: inte lika husligt som att göra egna men gudars så goda!
    Ps. skall testa att göra dessa också nomnom

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så jäkla gott! Tack för tipset, måste testa TL:s!

      Radera