fredag 8 augusti 2014

Hunt completed


Bild: It´s all goode
Sommarens andra klädinköp är gjort. Det första var ett par nya Superga. Via en betrodd säljare av vintage Hermès fick jag tag på den sjal jag så ångrade att jag inte köpte när den såldes 2013, L´instruction de Roy i färgställningen beige, taupe, grått, svart och rosa. Stor och gudomligt mjuk i siden/kashmir.

L'instruction de Roy - Design by Henri d’Origny
Determined to pass on his expertise, Antoine de Pluvinel, riding master to Louis XIII, King of France and Navarre produced The Instruction of the King in the Art of Riding, dedicated to the King. Inspired by one of these illustrations, Henri d’Origny has linked the steel forms to braided textile reins, creating harmonious designs of curves and scrolls.

Hermés kommer ut med två kollektioner om året av sjalar etc. Mönstren kan återkomma med några års mellanrum men aldrig i samma färgställning. Vill man ha något måste man köpa när det finns för sedan är möjligheten förbi. Det är detta som bidrar till samlarvärdet och att priset för vintage Hermés oftast är runt nypris, ibland mer.
Jag mumlar investering som ett mantra.

2 kommentarer:

  1. Det är klart att det är en investering! Och utan den - hur skulle din samling se ut då? Inte komplett är svaret. Inte komplett. ;)

    SvaraRadera
  2. Så sant!! I love you!

    SvaraRadera