måndag 10 februari 2014

Cafe Firello

Fjärde dagen i New York var dagens stora händelse en kväll på Metropolitan. Vi hade därför bokat bord på Cafe Fiorello som ligger ett stenkast från the Met. Cafe Fiorello är en väldigt italiensk restaurang, knökfull, högljudd och med väldigt god mat. Längs med väggarna var små "bås" med mässingsskyltar med namn på de stamgäster som bordet tillhörde. Det var uppenbart även vid de vanliga borden att stället har många stammisar. Denna lördagskväll var det fullt av italienskättade familjer som åt, hojtade och gestikulerade åt servitörerna som blandade engelska och italienska hej vilt. Jag åt stora hemmagjorda ravioli med en mustig köttfärssås som var precis som man att en bolognese ska vara.
När vi ätit oss proppmätta såg vi hur en man vid grannbordet fick in sin efterrätt. En hink (I kid you not) med chokladmousse och en med vispgrädde. Servitören slevade upp en kula stor som en mindre handboll av vardera och jag började fantisera kring Monty Pythons scen med Mr Creosote.

"Would you like a mint sir? It´s wafer-thin"

1 kommentar:

  1. Jag ä-hä-hÄLSKAR att jag får följa med på så många härliga ställen! Än är väl vår resa inte slut?

    SvaraRadera