lördag 20 oktober 2012
Rekordmys
Regnet fortsätter smattra mot rutorna men inne är det ljust och varmt. I alla fönster lyser lampor och på borden står tända ljus. Rödvinet är upphällt och i ugnen står varsin doftande cocott.
Om ni inte provat cocotter måste ni göra det. Enkelt, lyxigt och ljuvligt gott.
Smörj varsin ugnseldfast portionsform. Lägg i lite strimlad smörgåsskinka, kallrökt lax eller något annat gott. Slå på en rejäl skvätt grädde eller creme fraiche och god riven ost, gärna Gruyere eller parmesan. Knäck ett ägg över men låt gulan vara hel. Toppa med ytterligare lite riven ost.
Sätt portionsformarna i en större ugnsform och fyll på med vatten så mycket att vattnet når ungefär halvvägs upp på portionsformarna. Sätt in formen i ugnen på 200-225 grader i ungefär 15 minuter.
Doppa sedan bröd, kokt blomkål eller vad du tycker är gott i den gräddiga röran. Magiskt gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar