torsdag 2 augusti 2012

Hallonglass


Blir smågalen i dessa tider och fyller frysen med bär, svamp och allt jag ramlar över så ikväll ska det göras hallonglass här hemma.
Det märkliga är att jag egentligen inte är särskilt förtjust i glass. Förutom just hemlagad glass och citronsorbet om den är riktigt syrlig.

Det finns säkert miljoner glassrecept men detta brukar vi använda.

Glass (4 portioner)
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 2 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde 
  • Smaksättning tex vaniljsocker (2 tsk), kakao (2 msk), kaffe (3 tsk nescafépulver), flisad choklad eller ett gäng bär som idag råkar vara hallon (har inget bra mått men efter smak)
Vispa äggulor och socker pösigt.
Vispa grädden. 
Tillsätt den och smaktillsatsen (om ni använder kakao- eller kaffepulver så rör ut det i lite varmt vatten först)
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Häll blandningen i en form och frys glassen under omrörning då och då.
Efter 3-4 timmar i frysen är glassen klar.

Godaste glassen ever!

2 kommentarer:

  1. Låter kanongott! Funderar på om det går att göra med stevia som lite helglyx...

    SvaraRadera
  2. Den blir jättegod! Vad bra att det funkade med stevia. Espresso lär ju urgott, det vill jag testa:-).

    SvaraRadera