Bild och text: Blossa
13N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och BLOSSA starkvinsglögg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Glögg med kaffesmak! Alltså jag gillar glögg och jag gillar kaffe, men det här känns inte helt 100%... För första gången är jag tveksam till årets smak, men kommer NATURLIGTVIS att testa :)
SvaraRaderaHåller med, känner mig lite fundersam. Men testa ska man!
SvaraRadera