söndag 4 januari 2009

Champagnesoppa

Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Den här champagnesoppan ser ju helt underbar ut. Enkel och lyxig och champagne är ju sällan fel.
Receptet kommer från Allt om Mat men jag skriver ut det här också eftersom jag inte vet hur länge artikeln ligger kvar.
Champagnesoppa med frukter (för 8 pers)
0,5 st vaniljstång
4 dl vatten
4 dl strösocker
1 st citron (saft från)
4 dl torr champagne, eller torrt mousserande
3 st stjärnfrukter, skivade
20 st litchiefrukter
3 dl ananas, tärnad
Gör så här:

1. Klyv och skrapa ur vaniljstången. Koka upp vatten, socker och vaniljfrön.
2. Låt lagen svalna och ställ den i kylskåpet.
3. Innan servering tillsätt citronsaft, frukten och väl kyld champagne. Servera med kokosflarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar