Vi har en låda hallon i kylen sedan nyårsafton. Tänkte därför passa på att göra en av mina favorit efterrätter imorgon.
Smält god mörk choklad och pensla den sedan på insidan av vanliga muffinsformar, sidor, botten - hela formens insida ska vara chokladpenslad. Pensla ett par lager och ställ i kylen mellan penslingsomgångarna så blir det lättare.
När chokladen stelnat ordentligt och är kall drar man bort muffinsformen och kvar blir då ett skal i choklad.
Vispa grädde och mosa ner hallonen i grädden. Fyll sedan chokladformen med hallongrädden och dekorera med några färska hallon ovanpå.
Tycker man inte om hallon är det jättegott att blanda apelsinjuice i grädden istället.
Lätt och jättegott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Choklad kan inte vara äckligt. Det är som en slags naturlag! Smart va ;-)
SvaraRaderaSluta frestas!
SvaraRaderaÅh vad smaskigt, det måste jag absolut prova.
SvaraRaderaMiss UD - Mycket smart! Och klart man inte ska tjafsa med en naturlag, då vet man ju inte vad som händer ju. Kan ju vara farligt;-)
SvaraRaderaFina fröan - oh nej du, det är "hämnden" för dina chokladtorn som får mig att dö lite varje gång:-)
Ingentingela - de är verkligen ursmaskiga! Rekommenderas varmt:-)